میلگرد استیل
میلگرد استیل یا شفت استیل و مفتول استیل از مهمترین متریالهای قطعه سازی و ساخت و ساز هستند. از ساخت انواع قطعات صنعتی و سازههای ماشینآلات گرفته تا ساخت سازههای عمرانی، میلگرد از اصلیترین مواد اولیه است که استفاده از آن در صنایع ضروری است. میلگرد و مفتول استیل میتوانند بسته به استفاده آنها نقشهای مهم و متفاوتی را ایفا کنند. به همین دلیل خرید میلگرد استیل باکیفیت و با قیمت میلگرد استیل مناسب که بتواند نیازهای فنی مورد نظر را به خوبی رفع کند، یک ضرورت برای صنعتگران است.
قبل از اقدام به خرید لازم است اول به نوع نیاز و کاربری مدنظر خود و دوم آشنایی با ویژگیهای فنی این محصول بپردازید تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید. اگر قصد خرید میلگرد و مفتول استیل را دارید و یا علاقهمند به آشنایی با این محصول هستید حتما تا پایان این متن همراه ما باشید.
قیمت میلگرد استیل
میلگرد استیل چیست؟
سادهترین تعریف میلگرد استیل یا شفت استیل این است که میلگرد، مقطعی دایره شکل و بصورت میلهی بلند از جنس فولاد است که از آلیاژهای مختلف ساخته شده و دارای طول و قطرهای مختلفی هستند. میلگرد فولادی ضد زنگ یا میلگرد استیل (Stainless Steel Bar)، میلگردهای آلیاژهای فولاد کم کربن هستند که حداقل 10.5% کروم و عناصر آلیاژی دیگری مثل نیکل، سیلیکون، منگنز و مولیبدن در ساختار خود دارند. این عناصر اغلب برای بهبود قابلیت ماشینکاری، فرمپذیری و جوشپذیری به ساختار فولاد اضافه میشوند و باعث بهبود عملکرد میلگرد در فرایندهای تولیدی متفاوت میشود.
وجود عنصر کروم در ساختار میلگرد استیل باعث مقاومت بسیار خوب در برابر خوردگی داده است. مکانیز این مقاومت در برابر خوردگی بدین شکل است که وجود کروم باعث ایجاد یک لایه اکسید کروم محافظ میشود و باعث جلوگیری از نفود مواد خورنده به سطح فلز میشود. برای دستیابی به ویژگیهای خاص و استفاده در کاربردهای مورد نظر، آلیاژهای تیتانیوم، مولیبدن، مس یا نیتروژن نیز در استیل به کار گرفته میشوند. تغییر در درصد عناصر سازنده و ترکیبات انواع میلگرد ضدزنگ میتواند باعث تغییر در خواص مکانیکی میلگرد و همچنین تغییر قیمت میلگرد استیل شود.
کاربرد بسیار زیاد میلگردهای استیل به این دلیل است که میتوان از آنها در ساخت انواع قطعات صنعتی بر پایه ماشینکاری و فرمدهی استفاده کرد. میلگرد فولادی ضد زنگ اغلب به صورت شاخهای و گاهی در طولهای کمتر به سفارش مشتری برش و عرضه میشوند.
شما میتوانید آخرین و به روزترین لیست قیمت میلگرد استیل را از سایت استیل رخ دریافت کنید.
مشخصات میلگرد استیل
قبل از خرید و رسیدن به قیمت خرید میلگرد استیل، باید با مشخصات فنی و فیزیکی و معیارهای طبقه بندی و دسته بندی انواع میلگرد استیل، آشنا شوید. در ادامه میتوانید مشخصات فنی را ملاحظه و بررسی کنید و مطابق با کاربری مورد نظر خود گزینه مناسب را انتخاب نمایید.
عناصر تشکیل دهنده میلگرد استیل
در هنگام خرید میلگرد استیل مهم است که به مشخصات میلگرد برحسب نوع آلیاژ، سایز و قیمت هم توجه ویژه داشته باشید. ترکیب عناصر آلیاژی در گریدهای مختلف فولادهای زنگ نزن در جدول زیر بیان شده است. درصدهای مشخص شده توسط AISI در نظر گرفته شدهاند. AISI مخفف American Iron and Steel Institute است.
علاوه بر اینکه تغییر عناصر تشکیل دهنده خواص مکانیکی متفاوتی از ملیگرد ارائه میدهد، بدیهی است که با توجه به قیمت جهانی عناصر فلزی این تغییرات باعث تفاوت در قیمت میلگرد استیل بر اساس آلیاژ هم بشود. بنابراین لازم است در هنگام خرید شفت استیل و انتخاب بهترین انواع میلگرد به ترکیبات سازنده آن هم توجه داشته باشید.
عملکرد عناصر تشکیل دهنده میلگرد استیل
عنصر اصلی در آلیاژهای فولاد ضد زنگ کروم است که یک لایه اکسید روی سطح این فلز تشکیل میدهد تا فولاد را در برابر خوردگی محافظت کند. اکسیدکروم به صورت لایهای نازک، غیرفعال، چسبنده و نامرئی روی میلگرد را میپوشاند. هر زمان که میلگرد در معرض مواد شیمیایی قرار میگیرد، این لایه با آزاد کردن مقدار کمی اکسیژن از میلگرد محافظت میکند.
افزایش محتوای کروم میزان تشکیل لایه اکسیدی را در شرایط بحرانی افزایش میدهد و به همین دلیل است که آلیاژهایی که در محیطهای خورنده قرار میگیرند میزان کروم بیشتری دارند. نیکل خواصی مانند شکل پذیری و فرم پذیری فولاد ضد زنگ را بهبود میبخشد. این عامل در ساخت میلگردها بسیار مهم است. چرا که همانطور که قطعاً مشاهده کردهاید، میلگردها را برای استفاده در ساخت قطعات مختلف، تغیر شکل میدهند و خم میکنند و به همین دلیل نیاز است که میلگرد قابلیت شکل پذیری خوبی داشته باشد.
عناصر دیگری مانند مولیبدن، نیتروژن نیز مقاومت در برابر خوردگی را همراه با کروم بهبود میبخشند. وجود نیکل و مولیبدن بیشتر مانند آلیاژ 316، میتواند باعث افزایش قیمت میلگرد ضد زنگ هم بشود. چرا که این عناصر از گرانترین عناصر آلیاژی هستند که در ساخت فولادهای ضد زنگ به کار میروند.
ویژگیهای میلگرد استیل
در زمان خرید میلگرد استیل یا خرید شفت استیل مهم است که به خواص این محصول که در ادامه به آنها اشاره میکنیم، توجه کنید:
- مقاومت در برابر خوردگی
- کاهش هزینه چرخه عمر با توجه به قابلیت بازیافت 100 درصدی
- مقاومت و استحکام کششی بالا
- قابلیت ماشینکاری مناسب
- قابلیت پولیش و پرداختکاری عالی
- قابلیت جوشکاری خوب (برخی از گریدها)
- شکل پذیری خوب (برخی از گریدها)
- کمترین نیاز به تعمیر و نگهداری
- مغناطیسی (بگیر) یا غیر مغناطیسی (نگیر) بودن بسته به نوع آلیاژ
- خواص مکانیکی خوب در دمای بالا و پایین
- کیفیت ظاهری جذاب و عالی
- دوام بالا و افزایش عمر مفید سازه به ویژه در سازههای دریایی
قیمت میلگرد استیل بر اساس ویژگیهای بالا مشخص میشود. انواع میلگرد استیل و کاربردهای آن
انواع میلگرد استیل
قبل از خرید شفت استیل با توجه به فرایند تولید و ویژگیهایی که از قطعه حاصل انتظار دارید، باید انواع آن را بشناسید. از نظر ساختار متالورژیکی میتوان میلگردهای استیل را به 4 نوع زیر تقسیم کرد:
- میلگرد زنگ نزن مارتنزیتی
- میلگرد زنگ نزن فریتی
- میلگرد زنگ نزن آستنیتی
- میلگرد زنگ نزن داپلکس یا آستنیتی - فریتی
در بین 4 نوع بالا، تنها میلگردهای فولادی زنگ نزن آستنیتی و داپلکس به عنوان آرماتورها تقویتی در سازههای بتنی استفاده میشوند. از طرف دیگر میلگردهای مارتنزیتی مثل آلیاژ استیل 420 قابلیت عملیات حرارتی و سخت شدن را دارند. ما در ادامه به تشریح آنها میپردازیم:
1. میلگرد زنگ نزن فریتی
این میلگردها از فولادهای زنگ نزن فریتی ساخته میشوند. ویژگی فولادهای فریتی قابلیت شکل پذیری عالی آنهاست. این فولادها استحکام کمتری به نسبت باقی انواع میلگرد استیل دارند اما مزیتی که شکل پذیری آنها دارد باعث کاربرد زیاد این میلگردها شده است. فولاد زنگ نزن فریتی مانند باقی آلیاژها مقاومت بسیار خوبی در برابر خوردگی دارد و همچنین میتواند در دماهای بالا پایداری خود را حفظ کند. به عنوان نمونه رایج این گروه از آلیاژها میتوان به استیل گرید 430 اشاره کرد.
2. میلگردهای استیل مارتنزیتی
مارتنزیت سختترین فاز تشکیل دهنده فولادهاست به همین دلیل میلگردهای استیل مارتنزیتی دارای استحکامی مثال زدنی است. اما عیب اصلی آنها قابلیت شکل پذیری کمتر به نسبت سایر میلگردهاست. بعلت قابلیت شکل پذیری پایینتر فاز مارتنزیت به نسبت آستینیت و فریت، در مصارفی که نیاز به خمکاری و یا شکلدهی و ماشینکاری دارد استفاده از این نوع میلگرد توصیه نمیشود. این نوع میلگرد نیز مقاومت بسیار خوبی در برابر خوردگی دارد و در دماهای بسیار زیاد نیز میتواند پایداری خود را حفظ کند.
آلیاژهای مارتنزیتی مانند استیل 420 قابلیت انجام عملیات حرارتی نیز دارند.
3. میلگرد استیل آستنیتی
فولاد ضد زنگ آستنیتی حاوی حداقل 7% نیکل است که به فولاد انعطاف پذیری بالایی میدهد. فاز آستنیت در ساختار فولادهای ضد زنگ باعث شکل پذیری خوب آنها شده است. استفاده از این آلیاژها به این دلیل است که برای استفاده در برخی از مصارف، میلگردهای استیل نیاز به شکل پذیری زیادی دارند. از این رو این نوع میلگرد بیشتر به عنوان میلگردهای تقویتی، سازههای صنعتی و ایجاد نماهای معماری و سایر موارد استفاده میشود. در هنگام خرید میلگردهای استیل آستنیتی هم باید لیست قیمت میلگرد استیل با ویژگیهای مشخص را از فروشنده بخواهید. قیمت میلگرد ضد زنگ هم بسته به نوع آن متفاوت است و باید تفاوتها و شباهتها را در نظر داشته باشید.
فولادهای ضد زنگ آستنیتی در کشورهای مختلف براساس میزان عناصر آلیاژی به گریدهای مختلف طبقه بندی میشوند. به عنوان نمونه آلیاژهای آستنیتی میتوان به گرید بسیار پرمصرف استیل 304 و گرید بسیار مقاوم به خوردگی استیل 316 اشاره کرد. قیمت میلگرد استیل گریدهای مختلف هم طبیعتاً با هم تفاوت دارد و علت آن میزان استفاده از عناصر آلیاژی است که قیمتهای متفاوتی دارند. این گریدها در جدول زیر قابل مشاهده هستند:
4. میلگرد استیل دوبلکس یا آستنیتی - فریتی
استیل دوفازی آستنیتی فریتی دارای خواص ترکیبی فولاد زنگ نزن آستنیتی و فریتی است، و به دلیل کنار هم بودن این دو فاز در ساختار فولاد به آنها دوبلکس یا داپلکس گفته میشود. این میلگرد نسبت به فولادهای آستنیتی حاوی مقدار کمتری نیکل است اما استحکام و انعطاف پذیری بالایی دارد. استیل داپلکس در برابر خوردگی نیز مقاومت بسیار خوبی دارد. قیمت میلگرد استیل دوبلکس با نوع قبلی متفاوت است و باید این تفاوت قیمت را هنگام خرید در نظر داشته باشید.
فولادهای دوبلکس به طور گسترده در صنایع کاغذ، خمیر، پتروشیمی و سایر موارد استفاده میشوند. فولادهای دوبلکس نیز بر اساس نسبت عناصر آلیاژی با عیارهای مختلف در کشورهای مختلف طبقه بندی میشوند. برای نمونه میلگرد استیل 2205 از رایجترین گریدهای استیل داپلکس است. پس حتما قبل از خرید از فورشنده بخواهید تا استاندارد آن را برای شما مشخص کند.
برای انتخاب آنها بر اساس آلیاژ مورد استفاده نیاز است تا علاوه بر داشتن اطلاعات درباره نحوه خرید میلگرد استیل، کاربری خود را نیز در نظر گرفته تا بتوانید مقرون به صرفهترین انتخاب را داشته باشید. همچنین میتوانید از کارشناسان و متخصصین استیل رخ نیز کمک بگیرد.
کاربردهای میلگرد استیل
به طور قطع میتوان گفت که میلگردهای استیل یکی از پرکاربردترین مقاطع استیل در قطعه سازی هستند. همچنین کاربردهای بسیاری در صنایع تولیدی و ساختمانی دارند. به لطف کاربردهای همه جانبه این محصول، معاملات آن در بازار بسیار رایج است و تولید آنها به یکی از مهمترین بخشهای صنایع تولید محصولات استیل بدل شده است. برای بررسی بهتر و مقایسه لیست قیمت میلگرد استیل، بهتر است کاربردهای انواع میلگرد ضدزنگ را بشناسید که برخی از آنها عبارتند از:
- ساخت قطعات صنعتی
- ساخت قطعات استاندارد (پیچ و پرچ)
- خودروسازی
- ساخت و ساز
- کشتی سازی
- کاغذ و خمیر کاغذ
- تجهیزات پزشکی و دارویی
- تجهیزات شیمیایی
- صنعت نساجی
- تجهیزات دریایی
- دریچهها و پمپها
- مبدلهای حرارتی
- صنلیع دفاعی و هوافضا
- تولیدات روغن
- تولیدات نفت و گاز و پتروشیمی
خانواده آلیاژهای استنلس استیل
طبق استانداردها برای اینکه تشخیص آلیاژهای استنلس استیل سادهتر شود، هر یک از آلیاژها با کُدی که معرف گرید آن آلیاژ است تعریف میشوند و در جداول انواع استیل معرفی میگردند. سیستم کُد گذاری سه رقمی فولاد ضد زنگ طبق استاندارد قدیمی AISI (به عنوان مثال 304 و 316) از سایر استانداردها رایجتر است. کُدهای جدیدتر طبق سیستم SAE و ASTM نیز تعریف شدهاند که از یک کُد شامل 1 حرف و 5 رقم تشکیل شده است. به عنوان نمونه برای 304 از کُد S30400 استفاده میشود. نامگذاریهای دیگری مثل کُدهای قدیمیتر BS و EN هستند که برای مثال 304 را با 304S31 و 58E معرفی میکنند.
در ادامه به معرفی مختصری از چند گرید و آلیاژ رایج میپردازیم.
آلیاژ 201
آلیاژ 201 را میتوان یکی از ارزانترین انواع آلیاژ استیل دانست که در دسته آستنیتی قرار میگیرد. در این آلیاژ میزان نیکل به حد قابل توجهی کاهش پیدا کرده و میزان منگنز و نیتروژن افزایش پیدا کرده است. همچنین به خاطر درصد کم کربن در این آلیاژ، ورقهای استنلس استیل آلیاژ 201 خاصیت مغناطیسی ندارند. در نهایت به خاطر قیمت مناسب و ویژگیهای ضد خورندگی کافی، این آلیاژ در صنایعی مانند مبلمانسازی، نرده استیل، درب و پنجره و… به عنوان استیلی ارزان کاربرد دارد.
آلیاژ 304
بدون شک 304 در بین انواع فولاد استنلس استیل یا انواع آلیاژ استیل بیشترین محبوبیت را دارد؛ زیرا این آلیاژ بیشتر از نیمی از کل صنعت فولاد ضد زنگ را تشکیل میدهد. در این آلیاژ کروم و نیکل به کار گرفته شده که خاصیت ضد خوردگی قابل توجهی را به همراه دارند. همچنین آلیاژ 304 در برابر رطوبت مستقیم آسیب چندان زیادی نمیبیند. به همین دلیل در صنایع و کالاهایی مانند سینک آشپزخانه، کانترهای رستورانی، سرویسهای قاشق و چنگال (کاربرد فولاد زنگ نزن در ساخت قاشق و چنگال)، شیرالات و… کاربرد دارد.
آلیاژ 316
در آلیاژ 316 (استنلس استیل 316) یک افزودنی به نام مولیبدن استفاده شده که باعث افزایش مقاومت فلز در مقابل اکسایش میشود. همچنین این عنصر نقطه ذوب فلز را به حدود 1375 تا 1400 درجه سانتیگراد میرساند که میزان قابل توجهی است. ناگفته نماند که مولیبدن ویژگیهای منحصر به فردی مانند مقاومت در برابر مواد دارای کلر را به همراه میآورد.
آلیاژ 410
به طور کلی میتوان گفت که آلیاژ 410 یکی از پرطرفدارترین گریدها در دسته انواع آلیاژ استیل مارتنزیتی است. این آلیاژ با توجه به مقاومت بسیار زیادی که دارد، با هزینه نسبتا مقرون به صرفهای تولید میشود. همچنین به خاطر نقطه ذوب بالای 1480 درجه سانتیگراد میتوان از این آلیاژ در صنایع گوناگون برای ساخت پروفیل استیل، ورق، لوله استیل و میلگرد استیل استفاده کرد.
آلیاژ 430
آلیاژ 430 در دسته آلیاژهای فریتی قرار میگیرد و میزان مقاومت در برابر خوردگی معمولی را با قیمت پایینی که دارد در اختیار مصرف کننده قرار میدهد. همچنین از این آلیاژ بیشتر در صنایع تولید کالاهای خانگی و تزئینی مانند مبلمان و لوازم دکوراتیو استفاده میشود.